BIMER, już to przerabialem, kolega Enriquez również pomógł, wyciągnij włącznik świateł i policz ile kabli idzie, jeśli wszystko jest a tak powinno być to zostanie kupno przełącznika z funkcją Auto i zakodowanie w VCDS
Gasnące światła mijania
Zwiń
X
-
Gasnące światła mijania
Podczas jazdy w losowych momentach przełączają mi się światła mijania na postojowe, i potem potrafią znowu się zapalić - razem z nimi lampka na desce. Podejrzewam problem w przełączniku świateł, czy może jednak problem może leżeć gdzieś indziej? Co do przełącznika to według etki powinien to być przełącznik 3B0941531B - światła przeciwmgłowe tylko z tyłu. Zamiennik na aledrogo 119zł i to od razu z przeciwmgłowymi przednimi, oryginał 300zł.
Może to styki od tego przełącznika? Jak go wyjąć, mocno ciągnąć czy jednak trzeba wyjąc razem z ramką?
Już raz mi zgasły w nocy w środku lasu i muszę coś z tym zrobić 8)
Edit: drogowe i kierunki bez zastrzeżeń
-
-
Dzięki, wyczyszczę styki izopropanolem i może pomoże
[ Dodano: Pią 15 Maj, 15 17:50 ]
I dupa, wyczyściłem styki, i chyba jest jeszcze gorzej, ale wątpie żeby problem leżał w przęłaczniku - jeżdżę z wysuniętym przełącznikiem, i macham nim na wszelkie strony - nic, zero reakcji, światła ani gasną ani się nie zapalają. ale jak nie dotykam, no to mają humory
Co robić, gdzie szukać problemu?
[ Dodano: Czw 28 Maj, 15 10:17 ]
Zauważyłem też że gasną/zapalają się przy użyciu kierunku, ale wciąż też podczas jazdy/postoju
Masakra, jakiś elektryk to rozkmini? Wyjdzie coś na komputerze?
Komentarz
-
-
Moim zdaniem to nie wyłącznik świateł tylko manetka przy kierownicy, (przełącznik świateł z mijania na drogowe). Jeżeli tam są wypalone styki, może ginąć światło mijania w tym konkretnym przypadku. Sposobem na zlikwidowanie problemu jest naprawiene/wymiana manetki, a sposobem na ominięcie problemów w przyszłości jest założenie przekażników do świateł:
Komentarz
-
Komentarz